Geen categorie

Goedkoopste verzekering voor jouw hond

Honden zijn onze beste maatjes. Niet raar dus dat jij wilt dat jouw hond goed verzekerd is. Dierenartskosten kunnen al snel hoog oplopen. Door het afsluiten van een goede hondenverzekering kun je veel kosten besparen en er zeker van zijn dat jouw maatje de beste zorg krijgt in geval van nood. 

Verzekeringen vergelijken

Omdat bij honden de verzekeringspremie wordt berekend naar ras en leeftijd is het heel lastig om de goedkoopste dierenverzekering aan te wijzen. Het is vooral afhankelijk welk pakket je kiest. Zaken als heup en elleboogaandoeningen die veel voorkomen bij bepaalde rassen zitten meestal niet standaard in het pakket of worden alleen vergoed wanneer je het duurste pakket neemt. Zeker een overweging waard. 

Welk pakket heb ik nodig?

Bij het afsluiten van een verzekering voor je hond kun je zelf al nagaan wat de risico’s zijn voor jouw hond. Is hij of zij gevoelig voor bepaalde aandoeningen of ga je een hondensport als agility beoefenen. Dit zijn zaken waar je rekening mee kunt houden qua pakketkeuze. Sommige huisdierenverzekeringen bieden best een lage premie maar laten je aan de andere kant voor veel zaken bijbetalen waardoor je toch nog duurder uit kan zijn. Let dus goed op de voorwaarden bij het afsluiten. Bij sommige verzekeraars kun je bovenop de eigen bijdrage ook nog kiezen voor een eigen risico. Dit verlaagt uiteraard de hoogte van de premie aanzienlijk. 

Is een huisdierenverzekering verplicht?

Een huisdierenverzekering is in Nederland niet verplicht. Het hangt vooral van je eigen situatie af of het verstandig is om er één af te sluiten. Dierenartskosten kunnen flink de pan uit rijzen maar wanneer je over voldoende budget beschikt is het misschien niet nodig om een verzekering af te sluiten. Toch sluiten veel mensen wel een huisdierenverzekering af. Ze willen dat hun hond de allerbeste zorg krijgt op het moment dat het nodig is.

Vergelijken is besparen

De premies van een hondenverzekering is online eenvoudig te vergelijken. Door het invullen van het ras, de leeftijd en je postcode kun je gemakkelijk de premies van de beste verzekeraars met elkaar vergelijken zonder dat je die allemaal afzonderlijk moet bezoeken. Standaard dekken verzekeraars het consult bij een dierenarts, onderzoek en behandeling, kosten van Nederlandse diergeneesmiddelen en operaties. Eventueel kunt u zelf nog kiezen voor diverse aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld voor onderhoud van het gebit, chemo of radiotherapie of castratie en sterilisatie van uw huisdier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *